Välkommen till Linslöjden! Linslöjden är en charmig familjeägd butik fylld med tyg, hemtextil och hantverk från när och fjärran. Vi hyllar kvalitet, kreativitet, udda egenheter och genuint hantverk.

Vår butik har en unik historia funnits i Bräkne-Hoby sedan 1921. Det stratade som vävstuga, där ett gäng tappra damer arbetade med att väva allt från vackra blekingetyger till robusta trasamttor! 
Idag tar vi våra textilier från andra väverier, men förösker behålla den där härliga kännslan av välarbetat och hemvävt.

Sedan våren 2017 har vi också utökat vårt lilla trädgårdscafe. Har du inte möjlighet att komma och hälsa på kan du handla i vår webbutik.

Du följer väl oss på Facebook? Där lägger vi upp lite allt möjligt hela tiden

 

Åsa

Åsa
En av två delägare i Linslöjden.
Hon som tillsammans med Sandra syns mest i butiken, packar ordar från webshopen och tar emot kunder samtidigt som hon
tävlar i tyngdlyftning och är brandman. Hon brinner för tyg och hantverk i alla dess former och gillar rejäla material som linne, trä och metall. Hon gillar trädgård, friluvsliv, alla sorters djur, hon hittar aldrig sina nycklar och har minst en halvdrucken kaffekopp i varje rum i butiken. Hon står för sömnad och mycket av inköpen till butiken.

Lena
En av två delägare i Linslöjden
Hon som har tusen bollar i luften och samtidigt järnkoll på allt! Hon sköter tre arbeten och brinner samtidigt för sin lokala trädgårdsförening, sin egen trädgård och för resor. När vi andra förälskar oss i romantiska rosor och fluffig rosa heminredning är hon den som talar för sobra, enkla men stilrena tyger och vackra simplisktiska former. Hon tillför balans helt enkelt.
Vi har ibland svårt att hitta henne bakom högarna av pappersarbete som hon med outtröttlighet tar sig an, utan henne hade inget på Linslöjden fungerat. 

Sandra

Sandra
Den jaktintresserade, inredningstokiga som aldrig kan bestämma sig för en favoritfärg! Hon är Linslöjdens idéspruta som alltid har något hon vill designa om eller ändra på! Hon sätter kryss överallt i alla våra leverantörskataloger och ser till att vi andra har koll på vad som är trendigt just nu! 
Hon sköter kassa och butik med bravur och ser till att alla kunder känner sig välkomna.