Gardinlängd

Mät från överkant på din stång/skena ner till marken och dra av ca 1-3cm. Det får din gardin att hänga snyggt utan att släpa i marken.

Hel eller delad längd. De allra flesta av våra tyger ligger på 140-150 cm bredd. Välj om du vill ha två längder på t. ex 150 cm bredd vardera eller två på 75 cm vardera.

Välj multiband om du tänkt hänga upp din gardin med hjälp av fingerkrokar. Krokarna kan sedan hängas upp i ringar eller glid. Detta är även det perfekta valet om du ska hänga upp din gardin i taket. Passar även IKEA’s gardinupphängnings-system

Kanalveckband passar om du har en dekorativstång och endast vill trä din gardin på stången. Kanalveckbandet skapar fina veck.

Kanal med eller utan rynkhuvud, detta passar också bra om du vill trä din gardin direkt på stången.

Öljettlängd

Öljetter är perfekt för dig som enkelt vill trä din gardin över en dekorativ stång utan något krångel. Öljetter finns i olika färger och storlek.

Mät från överkant på din stång/skena ner till marken och dra av ca 1-3cm. Det får din gardin att hänga snyggt utan att släpa i marken

Välj mellan svarta, vita, silver eller antik mässing färg på öljetterna, samt även storlek, beroende på vilken stång du har.

Panellängd


Panellängder är en smal och praktiskt gardin som passar för den som inte vill eller har plats för mycket tyg.


Mät från panelvagn eller gardinstång ner till golvet och dra av ca 3 cm så hänger panelerna fritt från golvet. Vi rekommenderar en bredd på 45 cm för bästa resultat, maxbredden är 65 cm. 

Veckad kappa


En klassisk veckad kappa som ger en ombonad känsla i alla rum. Kan sys med antingen kanal eller med öljetter. Med eller utan rynkhuvud för kanal.


Mät det området du önskar att kappan ska täcka, för fint rynk rekommenderar vi att man lägger till ytterligare en halv längd. DVS, är fönstret 120 cm brett behöver kappan vara ytterligare 60 cm bred för att den ska täcka utan att se för slät ut. Kappan blir 180 cm färdig. 
Vi rekommenderar en höjd på veckad kappa mellan 40 och 50 cm.

Slät kappa


Mät det område du önskar att kappan ska täcka. Vi rekomenderar en höjd på 40-50 cm.
Välj om du vill ha kanal eller kardborre.