Att arbeta med linne är både lätt och roligt. Linnetyg är ett väldigt spännande material som går att använda till en hel del. Det är dessutom både ett hantverk och en produkt som har hamnat lite i skymundan, men som är på väg tillbaka nu.

Perfekt till hemmets alla textilier

Linnetyg är både praktiskt, miljövänligt och slitstarkt. På det sättet lämpar det sig utmärkt som material för hemmets alla textilier. Exempelvis har du säkert redan gardiner, dukar eller handdukar tillverkade av linne hemma. Om du inte redan har det är det hög tid att göra något åt saken.

Linne är tacksamt i alla hemmets rum och i sin vanligaste form drar linnet åt ett brun/beiget håll. Det gör att linne passar ihop med de flesta möbler, andra färgade textilier och alla möjliga tapeter. Dessutom är linne ett slitstarkt material som med fördel kan användas både till disktrasor och handdukar. Det gäller både den miljömedvetne och den praktiska, linne är nämligen också lätt att tvätta och det krymper sällan särskilt mycket i tvätten.

Tidigare har linne också använts mycket i sängkläder, vilket också är ett bra användningsområde. Dels så är det ett slitstarkt tyg, men det är inte heller ett för tunt eller tungt tyg som kan påverka din sömn. Att använda linne i dina sovrumsgardiner är också smart om du på sommaren vill slippa nattfjärilar till exempel. Det sägs nämligen att nattfjärilar och liknande djur inte gillar ett visst ämne i linnetyget.

Linne är också smidigt att arbeta med, men det kan vara bra att läsa på lite innan du börjar. Särskilt om du vill väva något själv av linnegarn. Garnet kan vara lite svårare att hantera för någon som är ovan. Däremot är linnetyget lättarbetat och går att skapa mycket roligt av. Om du dessutom väljer att sy dina egna textilier så kan du sätta din egen prägel på dem.