I takt med att hösten gör sig påmind är det många som känner att de vill förnya sina hem lite. Om du tillhör dem, så är det här en text för dig. Nedan hittar du tips på hur du på lätta och billiga sätt kan göra ditt hem extra höstfint.

Fräscha till ditt hem med hjälp av lätta höstpyssel

Du behöver inte ha någon utbildning i slöjd, utan det räcker med att vara lite kreativ för att skapa lite extra trivsel hemma. Det behöver inte heller vara särskilt dyrt att göra om hemma, om du är lite kreativ med saker du redan har.

Det kanske lättaste sättet att skapa en annan känsla i ett hem är att byta ut hemmets textilier. Det gäller allt ifrån gardiner, kuddar, filtar och liknande. Om du inte har möjlighet eller vill köpa nya textilier varje säsong så kan du säkert åstadkomma något av det du redan har. Exempelvis kan du ta ett gammalt vitt örngott, brodera något fint på och vips så har du ett nytt kuddfodral som fräschar upp ditt vardagsrum. Du kan också sy ett par nya gardiner av ett par gamla tygstumpar eller för all del återigen återanvända ett gammal påslakan eller överkast. På det sättet kan du sätta din egen prägel på dina gardiner samtidigt som du återanvänder gammalt material.

Om du inte är vill ta fram symaskinen kan du börja med att flytta runt dina textilier mellan olika rum. Exempelvis kan gardinerna från vardagsrummet få nytt liv i sovrummet och vice versa.

Ett annat bra och billigt sätt att fräscha till sitt hem är att klä om utslitna möbler. Kanske börjar din kontorsstol se lite sliten ut, då kan du enkelt häfta fast ett nytt tyg. I det här sammanhanget kan du med fördel använda ett gammalt klädesplagg att klä om möbeln med.

Andra lätta tips är att stöpa egna ljus, det sätter verkligen guldkant på vardagen.