Linnetyg är ett elegant tyg med en rad fördelar som är perfekt under sommarhalvåret. Materialet är nämligen avslappnande och luftigt samtidigt som det är vackert. Härnäst presenteras de främsta skälen för att börja leta och lägga detta tyg i varukorgen nästa gång du handlar online.

5 fördelar att använda kläder av linnetyg

1. Styrka och hållbarhet Linnetyg är slitstarkt tyg som visat sig bli starkare ju mer det tvättas. Genom historien har det visat sig vara ett starkt och robust tyg. Redan i det forntida Egypten användes detta tyg, bland annat som betalningsmedel. Genom att köpa kläder med detta material kommer plaggen hålla i flera sommarsäsonger framöver.

2. Naturlig material med lägre miljöpåverkan än bomull Linne är gjort av linväxter som kräver mindre gödsel och vatten än bomull. Dessutom kommer hela växten till användning i linproduktionsprocessen. I och med att det är en växt bestående av naturligt fiber är det även biologiskt nedbrytbart.

3. Luftigt och svalt Linnetygets material tillåter mer luftflöde än andra tygmaterial. Det är också mycket absorberande då omkring 20 procent av den torra vikten kan bli fuktig utan att det känns vid beröring. Köp in några plagg i detta tygmaterial för att hålla dig sval inför nästa sommar och varma vårdagar.

4. Avstötande för insekter Linne är ett tygmaterial som stöter bort insekter såsom malar. Dessa klädesplagg har därför en lång hållbarhet då du slipper hitta några oönskade bitmärken i garderoben.

5. Exklusivitet och lyx Linproduktionsprocessen görs på ett varsamt sätt där fibrernas fulla längd behålls. Varje fiber separeras och extraheras för att lagras i upp till tre månader för mjukgöras innan de bearbetas ytterligare. Denna långa tid för processen gör det till en av de mest lyxiga tygmaterialen. Det är därför av naturliga skäl ett dyrare material än andra tyger som till exempel bomull.