I en värld som blir allt mer miljömedveten är det också viktigt att köpa hållbara möbler som inte slängs efter ett par år. Du kan antingen satsa på tidlösa möbler som håller i flera år och som sedan kan gå i arv eller handla på second hand. Att handla på second hand ger också fördelen av att du kan hitta unika möbler som ingen annan har. De flesta förknippar second hand med små och dammiga butiker men idag ser verkligheten lite annorlunda ut. Det går lika bra att handla second hand på nätet, antingen från marknadsplatser eller webbutiker till ett bra pris.

Köpa second hand på marknadsplatser

Många väljer att titta på marknadsplatser såsom Blocket och Tradera när de ska köpa begagnat. Då köper du normalt direkt av en privatkund och kan få det till ett billigare pris än om du köper det från en butik. På marknadsplatser finns i princip allt och det räcker med att skriva in ett sökord för att få flera hundra träffar. Dock beror det förstås också på vad du är ute efter. Det normala på en marknadsplats är att du betalar i efterskott efter att ha sett produkten. Det kan också finnas marknadsplatser där du kan betala i bitcoin. Om du är osäker på vad det är kan du läsa om hur man investera i bitcoin för att bli lite klokare i ämnet.

Köpa second hand från onlinebutiker

Om du känner dig tryggare med att köpa second hand av en återförsäljare går det också att göra på nätet. Ibland finns det många butiker som enbart fokuserar på second hand. Då har du tryggheten av att en mellanhand ser till att du inte blir lurad på dina varor. Oftast gör de en check på varan och ser så den är i säljbart skick innan den läggs till i sortimentet.