Sällan har det spenderats lika mycket tid i hemmet som under 2020. Om du är intresserad av att hitta lite ny inspiration när det kommer till heminredning, så är den här texten något för dig. Det gäller både om du är ute efter det senaste samt om du vill ha lite inspiration.

Tips och inspiration

Om du har tröttnat lite på hur ditt hem ser ut och vill göra lätta förändringar är det snabbaste sättet att byta ut dina textilier. Om du inte vill köpa nya gardiner eller kuddar kan du med fördel flytta dina befintliga textilier mellan olika rum. Dina sovrumskuddar kanske passar lika bra i soffan som i sängen till exempel.

Det som är trendigast just nu är naturnära färger och material. Det vill säga, färger som påminner om sådant du kan hitta i naturen. Det är kanske inte så konstigt att det under 2010-talet blev vanligare att anse att en upplevelse var en större lyx än något materiellt. Det går definitivt igen i inredningstrenderna också. I år kanske längtan efter naturen har varit ännu större och viktigare än vanligt, vilket är tydligt i trenderna också.

De material som är mest trendiga just nu är trä av olika slag, textilier så som linne och andra naturmaterial. Idag är det viktigare att skapa ett rofyllt hem än ett hem överdådigt med saker. Less is more är verkligen ett uttryck som återkommer och det är trendigare att skala av än att skala upp just nu. Det kanske säger en del om hur världen i övrigt ser ut också, det har blivit viktigare att känna sig avslappnad hemma än att ha den dyraste tv:n.

Så här på hösten är det nästan alltid trendigt med någon form av ljus och ljuslyktor också. I år är inget undantag. Välj med fördel ljusstakar av naturmaterial och ljus som ser lite mer hemmagjorda ut om du vill vara riktigt trendig.