Nu när hösten och den mörka årstiden är på ingång är det roligt att börja smycka hemmet med till exempel nya gardiner och färgglada kuddar i vardagsrumssoffan. I andra rum kan du använda linne som i början av förra sekelskiftet ofta användes till lakan och handdukar. Nu har linne blivit modernt igen och det är ett trevligt material till mycket i hemmet. Linne kan köpas i metervara på onlinebutiker som säljer heminredning om du själv vill sy till hemmet. Du kan också köpa färdiggjorda lakan, handdukar med mera.

Inred ett sovrum

Eftersom du tillbringar mycket av din tid i sovrummet är det trevligt att inreda det till ett skönt rum för avslappning och där du kan sova gott. Förutom att luften ska vara behaglig är även inredningen viktig. Färgerna du väljer bör ge dig harmoni och lugn och då har linnelakan många fördelar. De är temperaturanpassande och du sover lika bra i dem under alla årstider. Har du allergi är linne att föredra eftersom tyget stöter bort bakterier och smuts. Materialet är lättskött och torkar mycket fortare efter tvätt än vad andra material gör. Bädda din säng med linnelakan, kuddar och örngott i olika storlekar tillsammans med ett sängöverkast i naturliga ljusa färger och ditt sovrum blir som nytt.

Badrum

Oavsett om du har ett stort eller litet badrum går det att göra det till ett trevligt utrymme med textilier och växter. När det gäller växter finns det en hel del gröna som trivs bra i våtutrymmen. Badrumshanddukar i linne är ett perfekt material eftersom det suger upp vätska bra och torkar snabbt.

Köket

Numera finns linne i mängder av vackra färger att variera mellan. Linnehanddukar passar även bra i köket eftersom tyget inte luddar, vilket gör att glasen blir snygga när du torkar dem. Köp gärna linne i metervara, klipp till lämplig storlek, sy en kant runt, så inte tyget fransas upp och använd dem som servetter när du har fest.